Bloemen-tips: wat moet je doen om je bloemen mooi te houden

Boeket bezorgen in Amsterdam

"WAT MOET JE DOEN OM JE BLOEMEN MOOI TE HOUDEN? "

Als je bloemen hebt gekocht hoor je vaak dat je de bloemen thuis schijn af moet snijden. Dat is één van de tips die er voor zorgt dat je bloemen langer goed blijven.  Als je een mooi boeket hebt gekocht wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk van kan genieten. De levensduur van bloemen wordt door een aantal factoren bepaald en op een paar daarvan heb je natuurlijk zelf invloed. Als je weet hoe je je bloemen moet verzorgen kun je je bloemen écht dagen langer goed houden. Hieronder geven we je acht bloemen-tips om bloemen zo lang mogelijk mooi te houden.

"HOE LANG BLIJVEN BLOEMEN EIGENLIJK GOED? "

Bloemen moeten in principe 5 dagen mooi blijven. Een goede bloemenwinkel zorgt ervoor dat het assortiment aan bloemen vers blijft en verkoopt je geen oude bloemen. Écht verse bloemen zijn daarom vaak ook wat duurder. De bloemist steekt immers veel tijd in de zorg voor een vers assortiment aan bloemen.

Eigenlijk moet je alleen bloemen kopen bij een bloemist die garant staat voor de kwaliteit van de bloemen. Als je best vaak denkt; “hoe houd ik mijn bloemen langer mooi” is het wellicht tijd om eens een andere bloemist te proberen.

Of je nu een boeket in onze bloemenwinkel koopt, via onze bloemen-webshop of een bloemen abonnement hebt, bij Bloemen op Locatie garanderen we dat je bloemen minimaal 5 dagen mooi blijven. En vaak staan onze bloemen nog veeeel langer.

Bloemen schuin afsnijden en ACHT TIPS VOOR LANGER PLEZIER!"

 • Gebruik altijd een brandschone vaas.
 • Zorg dat bloemen in schoon water staan.
 • Hoe harder de bloemstelen, hoe hoger het water in de vaas.
 • Voeg altijd het zakje bloemenvoeding toe aan het water.
 • Bloemen schuin afsnijden (met een schoon en scherp mes).
 • Houd bladeren en rommeltjes uit het water.
 • Plaats een boeket niet dicht bij fruit, bij de verwarming, in de volle zon of op de tocht.
 • Ververs het water als het vies wordt. (En opnieuw de bloemen schuin afsnijden)

Met deze tips kun je de levensduur van bloemen écht verlengen waardoor je dus langer van een boeket kunt genieten. Het gaat er dus niet alleen om om je bloemen schuin af te snijden, de rest is net zo belangrijk. Koop voortaan alleen nog een boeket met écht verse bloemen en als je je aan de bovenstaande tips houdt, dan zul je merken dat je veel langer van je bloemen kunt genieten. Succes!

3 gedachten over “Bloemen-tips: wat moet je doen om je bloemen mooi te houden”

 1. Vandaag 29 maart een boeket bij jullie besteld!
  Informatie betr. Jullie bedrijf gekregen van Nicoline Koek werkzaam bij bloem en zee op IJburg. Door het Corona virus is het voor ons niet verstandig om dinsdag 31 maart op verjaardag visite bij onze dochter Marly te gaan die op IJburg woont. Zo lief dat Nicoline via een mail antwoord met een link naar jullie? Heb er nu alle vertrouwen in dat het dinsdag een leuk/mooi en vooral lief boeket gaat worden!
  Dank jullie hiervoor!
  Geraldine Verheijden
  Nieuwe Tuinen 17
  2678 AH de Lier
  geraldineverheijden@hotmail.com

  1. Bedankt voor je bestelling. 🙂

   We gaan een prachtig plukboeket bezorgen.

 2. Super mooie goede kwaliteit bloemen en vriendelijk personeel! Ook fijn dat jullie je best doen alles zo duurzaam mogelijk te doen! Echt een aanrader ..

Reacties zijn gesloten.