Workshop bloemschikken

Doe gezellig mee met onze workshop bloemschikken. We nemen je mee in onze wereld.

workshop bloemschikken, zelf aan de gang met bloemen

Wil je eens beleven hoe het is om een bloemist te zijn en zelf aan de gang gaan met bloemen? Doe dan gezellig mee met onze workshop bloemschikken. Lekker creatief! Nieuwe dingen leren. En dat allemaal in de heerlijke omgeving van een echte bloemenwinkel! Samen met onze bloemstylisten ga je lekker aan de slag en kies je zelf de mooiste bloemen uit. Samen met een kleine groep leuke mensen leer je van alles over bloemen en laten we je zien hoe je een goed boeket schikt. Aan het einde van de workshop neem je natuurlijk je zelfgemaakte boeket mee.

De biologie van bloemen

In onze workshop bloemschikken beginnen we met het behandelen van de biologie van bloemen om meer inzicht te krijgen in wat er gebeurt met je bloemen als je ze in een vaas hebt geschikt. Het doel hiervan is om je te leren hoe je je bloemen zo lang mogelijk goed kunt houden. Wat zijn de do’s en don’ts en hoe kies je je bloemen op de juiste manier zijn een belangrijk onderdeel van onze workshop bloemschikken.

En dan... het bloemschikken

Nu gaan we uit onze brede selectie van bloemen de bloemen uitkiezen waar je mee wil werken. Als je je keuzes hebt gemaakt starten we met het schikken van de bloemen in een boeket. Hiervoor gebruiken we de “korenschoof techniek” Het werken met bloemen is ontzettend inspirerend en het wakkert zo lekker je creativiteit aan! Het schikken van je bloemen in een boeket is echt een delicaat klusje maar voor je het weet heb je een meesterwerk in je handen.

Einde van de workshop: het boeket inpakken

Aan het einde van de workshop laten we je zien hoe je een boeket goed inpakt. Hierdoor kun je het boeket veilig mee naar huis nemen en beschadigt het niet door bijvoorbeeld de regen of de wind. Nu hoef je je boeket alleen nog maar thuis in een vaas te zetten en trots te zijn!